30 Nisan 2012 Pazartesi

''Bu oyun henuz bitmedi''



Fenerbahce Kulubu Baskanı Aziz Yıldırım, 19-20 Mayıs'ta yapılacak secimli olağan genel kurul toplantısında kulup kongre uyelerine tarihi görev dustuğunu ifade etti.

Fenerbahce Dergisi'nin Mayıs ayı sayısında, genel kurul öncesi, 2011-2012 sezonunda yasanan surecle ilgili değerlendirmeler yapan ve yazısı kulup internet sitesinde yayımlanan Yıldırım, ''Fenerbahce Spor Kulubu Genel Kurulu'na bugun tarihi bir görev dusmektedir. Genel kurulumuz bu cınarın yakılıp yok edilmesine izin vermemelidir. Tum genel kurul uyelerimizin bu bilinc icerisinde olacağından eminim. Tarih 105 yıllık camiamızı bölmeye ve ele gecirmeye calısanları değil, kulubumuze sahip cıkanları ve bu cınardan bir yaprağın dahi koparılmasına izin vermeyip direnenleri yazacaktır'' ifadelerini kullandı.

-''Henuz oyun tamamlanmamıstır''-

''Bağdat Caddesi'nde 100.000 kisiye ulasan taraftar yuruyusunun, cezalı maclarda 50.000 civarında kadın ve cocuk taraftarın stada gelerek kulubu ve kendilerini desteklemesinin, Fenerbahce Kulubu'ne kast edenleri korkuttuğunu ve geri adım atmak zorunda bıraktığını'' savunan Yıldırım söyle devam etti:
''Bu noktada Fenerbahce Spor Kulubu uyelerinin bir iki catlak ses dısında, bir butun olarak kulubune ve bizlere sahip cıkması ve arkamızda durması bu guc odaklarının umudunu ve hain emellerini kırmaya yetmistir.
Ancak henuz bu oyun tamamlanmamıstır. Bu yuzdendir ki olusturulan birlik ve beraberliğimizin bir an icin bile gevsemeden aynı kararlıkla surdurulmesi gerekmektedir. Hain emeller ertelenmis olsa da, bu emellerin sahipleri henuz bu dusuncelerinden vazgecmemistir. Önemle ve ısrarla belirtirim ki, bu operasyon Fenerbahce Spor Kulubu'ne ve baskanı Aziz Yıldırım'a karsı yurutulen bir operasyondur. Her ne kadar Fenerbahce Spor Kulubu'nun değil de sadece sahısların yargılandığı gibi bir algı yaratılmaya calısılsa da, yargılananların Fenerbahce Spor Kulubu'nun baskan ve yöneticileri olduğu ve bu sahıslara isnat olunan her asılsız eylem nedeniyle Fenerbahce Spor Kulubu'nun de sorumlu tutulacağı gerceği unutulmamalıdır.''

-''Aziz Yıldırım'ın sahsi akıbetinin hicbir önemi yoktur''-

''Aziz Yıldırım, ulu bir cınar ağacı olan Fenerbahce Spor Kulubu'nun gövdesinde bir yapraktır' diyen Fenerbahce baskanı, sunları kaydetti:
''Turkiye'nin en buyuk sosyal toplum kurulusu olan Fenerbahce Spor Kulubu'nun bu tavizsiz yuruyusu sadece sportif olaylarla sınırlı değildir. Kulubumuz, bugun gecmiste olduğundan daha yoğun bir enerji ile her turlu sosyal ulusal ve yönetsel konularda taraf olarak gereken yerini alacaktır. Butun kulup uyelerimiz bilmelidir ki Aziz Yıldırım, ulu bir cınar ağacı olan Fenerbahce Spor Kulubu'nun gövdesinde bir yapraktır. Bu ulu cınarın yanında tek bir yaprağın yani Aziz Yıldırım'ın sahsi akıbetinin hicbir önemi yoktur. Ancak su net olarak bilinmelidir ki, bu operasyonu yapanların amacı bir yaprağı koparmak değil, bu cınarı olduğu gibi yakıp kul etmektir.''
Turk futbolunun geneline yönelik baslatılan bir temizlenme gibi kamuoyuna duyurulan operasyonun gunlerin gecmesiyle sadece Fenerbahce Kulubu'nu hedef alarak gerceklestirildiğinin ortaya cıktığını savunan Aziz Yıldırım, taraflı tarafsız herkesin durumu, Fenerbahce Kulubu'nu ele gecirme operasyonu olarak isimlendirildiğini ve kamuoyunda bu sekilde bir dusuncenin hızla gelistiğini ileri surdu.
Yıldırım'ın ifadeleri söyle:
''Hatta operasyonun basında bizleri ve kulubumuzu adeta linc edenler bile bugun, bu operasyonun kamuoyunun da yakından takip ettiği diğer bazı operasyonlarda olduğu gibi, arkasında görunmeyen baska amaclar ile görunmeyen malum gucler tarafından yapıldığı yönunde fikir beyan etmektedirler. Bu konudaki haykırısımıza rağmen, sorusturma sırasında bugune kadar esi benzeri görulmemis hukuksuz bir surec isletilmistir. Evrensel hukuk kuralları ve masumiyet karinesi acıkca ayaklar altına alınmıs, anayasa guvencesindeki tum haklarımız acıkca gasp edilmistir. Gizlilik kararları ihlal edilmis, avukatların dahi alamadığı bilgi ve belgeler özel hayatın gizliliği kuralı da ciğnenerek basına acıkca servis edilmistir. Polis tarafından secilen ve sadece polisin sahsi değerlendirmesini ihtiva eden telefon dinleme kayıtları ile sanal bir gercek olusturulmus ve kamuoyu da bu gerceğe inandırılmaya calısılmıstır. Bu sekilde Fenerbahce Spor Kulubu, baskanı ve yöneticileri itibarsızlastırılmaya calısılmıstır.'' maç özetini izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder