30 Nisan 2012 Pazartesi

''Karar siyasi değil''



TBMM Baskanı Cemil Çicek'in PMD ziyaretine eslik eden Kılıc, gazetecilerin, TFF Baskanı Yıldırım Demirören'in futbolda sike olaylarına iliskin acıklamalarını değerlendirdi.

Bu acıklamanın, Turk futbolu uzerinde etkili olabilecek son derece önemli karar ve acıklamalar olduğunu belirten Kılıc, ''TFF, bu acıklama ve kararları kendi özerk yapısı icinde tartısmıs, karara bağlamıs ve kamuoyuna acıklamıstır. Almıs oldukları kararların siyasi yönu yoktur. Kararlar Turk futbolu acısından, teknik değerlendirmeler neticesinde ortaya cıkmıs olan ve uygulaması bakımından da teknik neticeleri beraberinde getirecek olan kararlardır'' dedi.
Kılıc, TFF Yönetim Kurulu'nun gecen Cuma gununden beri Antalya'da kampta olduğunu anımsatarak, söyle konustu:
''Elde etmis oldukları raporları, butun calısmaları gözden gecirmektedirler. Bu calısmaların icinde biz yokuz. Bu calısmalar, TFF'nin kendi kuralları ve kurullarından gelen raporları cercevesinde yapmıs oldukları değerlendirmelerin neticesidir. Uygulamaya ne sekilde yansıyacağını bilemiyorum. Yaptıkları acıklamaların elbette ki Turkiye'de futbol uzerinde önemli etkileri olacaktır. En azından futbolun bundan sonraki yapılanması uzerinde önemli tesirleri olacaktır.
Hepimiz aynı gemideyiz. Sorunlar hepimizin ortak sorunları, cözumlerin de herkes tarafından ortaklasa yöntemlerle bulunması lazım. 'Birinin sorunu diğerini etkilemiyor' seklinde algı yaratılacak olursa, uzun zamanda kalıcı ve adil cözume ulasmak mumkun olmayacaktır. Aynı gemideyiz, ortak sorunlarla mucadele ediyoruz. Ortak cözumleri bulabilirsek, futbolun ve sporun önunu acmak daha kolay mumkun olabilir.'' maç özetini izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder