29 Eylül 2012 Cumartesi

Çakır, 2014'te Blatter'in ekibinde ..



Turkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan acıklamaya göre, İsvicre'nin Zurih kentinde bulunan FIFA Genel Merkezi'nde 24-28 Eylul tarihleri arasında duzenlenen seminere, Dunya Kupası'nda görev yapmaya aday 46 farklı ulkeden toplam 52 hakem cağrıldı.

Seminerin baslangıcından önce Schultness Kliniği'nde medikal testlere tabi tutulan hakemlere, ilk gununde teorik olarak sunumlar yapıldı. Eski hakemlerden olan ve su anda da FIFA Hakem İsleri Departmanı'nın basında bulunan Massimo Busacca önderliğinde yapılan bu sunumlarda videolar esliğinde mac analizleri yapılırken, sağlık ve kondisyon gibi konular hakkında da bilgiler verildi. 2014 Dunya Kupası'na cağrılmaya aday hakemler daha sonra da fiziksel test antrenmanına katıldı.

-Blatter: ''Benim 2014'teki ekibimi siz olusturacaksınız''-


Seminerin ilk gununde hakemlere bir acılıs konusması yapan FIFA Baskanı Sepp Blatter, 2014'te Brezilya'da duzenlenecek Dunya Kupası'nda görev alma yolunda buraya katılmayı basarıp, secilme noktasına gelen tum hakemleri kutladı.

Blatter, ''Dunya Kupası'na hazırlanmak son derece önemli bir asamadır. Siz, benim 2014'teki Dunya Kupası ekibimi yani kupadaki 33. takımı olusturacaksınız. Hic kusku yok ki bu kadro, Dunya Kupası'ndaki en önemli ekiplerin basında gelecek'' dedi.

Blatter, en son değisen FIFA Oyun Kuralları hakkında da hakemlere bilgi verirken, gectiğimiz aylarda kabul edilen ''Gol Çizgisi Teknolojisi''nin de ilk defa aralık ayında Japonya'da duzenlenecek olan FIFA Dunya Kulupler Kupası'nda uygulanacağın hatırlattı.
FIFA Baskanı Blatter, bugune kadar gösterdikleri cabalardan öturu tum katılımcı hakemlere tesekkur ederken, kendilerine FIFA 2014 Dunya Kupası'nda görev alabilme yolunda sans diledi ve sözlerini, ''Hayatlarınızın buyuk bir bölumunu futbola adadınız. Futbol, kisisel disiplinin, saygının ve fair-play'in her zaman var olmasının gerektiği bir spor dalı. Siz de bu konuların maclardaki denetleyicisisiniz'' diyerek tamamladı.

-Busacca: ''Tum hakemler 2013'teki FIFA turnuvalarında görev alacak''-


FIFA Hakem İsleri Departmanı Muduru Massimo Busacca ise yaptığı konusmada, ''Bugune kadar önemli basarılar gösterip, belirli fiziksel testlerden gecerek buraya gelmeyi basardınız. Bu takımı bir milli takım gibi dusunun, FIFA Milli Takımı... Amacımız da bu takımı en iyi sekilde temsil edecek hakemleri FIFA 2014 Dunya Kupası icin secmek'' ifadelerini kullandı.

Busacca, seminere katılan 52 hakemin de 2013'te duzenlenecek cesitli FIFA turnuvalarında görev alacağını ifade ederken, FIFA hakem gözlemcileri tarafından da kendi ulkelerinde yönettikleri tum karsılasmaların da izleneceğinin bilgisini verdi.

Bir sonraki FIFA 2014 Dunya Kupası Hakem Semineri, gelecek sene Brezilya'da duzenlenecek FIFA 2013 Konfederasyonlar Kupası sırasında gerceklestirilecek. maç özetleri izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder