29 Eylül 2012 Cumartesi

Londra Derbisi Chelsea'nin!



(Ajansspor Dıs Haberler Servisi)

Arsenal [1 - 2] Chelsea

20' [0 - 1] F. Torres

43' [1 - 1] Gervinho

53' [1 - 2] J. Mata

Premier League'de 6. haftanın dev macında, iki namağlup ekip; Arsenal ile lider Chelsea Emirates Stadı'nda kozlarını paylastı.

Londra Derbisi'ne Arsenal; Mannone, Jenkinson, Koscielny, Vermaelen, Gibbs, Arteta, Diaby, Cazorla, Ramsey, Gervinho, Podolski 11'i ile baslarken; Chelsea ise; Cech, Ivanovic, Luiz, Terry, Cole, Ramires, Mikel, Mata, Oscar, Hazard, Torres 11'i ile sahada yer aldı.

Mucadeleye iki ekip de istekli baslarken, 17. dakikada sakatlanan Diaby yerini Oxlade-Chamberlain'e bıraktı. 20. dakikada "Maviler", golu buldu. Mata'nın kullandığı serbest vurusta arka direğe doğru giden topu markajda olmasına rağmen sık bir vurusla ağlara yollayan Torres, Chelsea'yi 1-0 öne gecirdi.

Golun ardından Chelsea, alan daraltarak rakibinin bilindik pas oyununu engellemeye calısırken, ilk yarının son 5 dakikasında vites yukselten "Tocular", skoru 1-1 yaptı. 43. dakikada sağdan Oxlade-Chamberlain'in iceriye gönderdiği topu ceza sahası icinde kontrol eden Gervinho, dönerek guzel bir vurus yaptı ve Cech'in cabasına rağmen topu ağlara yolladı. Derbinin ilk yarısı 1-1'lik esitlikle tamamlandı.

İkinci yarıya iyi baslayan taraf Arsenal olurken, golu bulan taraf ise Chelsea oldu. 53. dakikada kazanılan serbest atısı Mata kullandı, yere sekerek köseye doğru giden top Koscielny'nin hafif mudahalesiyle birlikte ağlara bulustu.

58. dakikada Arsenal gole cok yaklastı. Soldan Gibbs'in yaptığı ortada, Podolski kafayla topu köseye doğru yolladı, Cech harika bir kurtarısa imza attı.

Bu tehlikeyi atlattıktan sonra Arsenal'in oyun kurmasına izin vermeyen ve 3. gol icin ataklar gerceklestiren Chelsea, 90+1'de kalesinde buyuk bir tehlike atlattı. Oxlade-Chamberlain'in ara pasıyla ceza sahasına giren Giroud, Cech'i de gecti ancak topu yan ağlara gönderdi. Chelsea, sahadan 2-1 galip ayrıldı ve haftayı 3 puanla tamamladı.

5 mac sonunda puanını 16 yapan Chelsea, liderliğini surdururken, bu sezonki ilk yenilgisini alan Arsenal ise 9 puanda kaldı. maç özetini izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder