30 Eylül 2012 Pazar

Dunya Kupası butcesi 20 milyar dolar..



Rusya Spor Bakanı Vitali Mutko, Rusya'nın, Aralık 2010'da rakipleri İspanya-Portekiz, Hollanda-Belcika ve İngiltere'yi geride bırakarak, 2018 Dunya Kupası'nın ev sahipliğini kazanmasının ardından planlanan butcesinin iki kat arttırılarak, 600 milyar Rubleye (19,2 milyar dolar) yukseldiğini acıkladı.

Vitali Mutko, FIFA Baskanı Joseph Sepp Blatter'in de katıldığı basın toplantısında, devlet ve özel yatırımcılar tarafından finanse edilen ve henuz nihai halini almayan butcenin, yuzde 40'ının turnuvanın oynanacağı 12 stadın insası ve yenilenmesi, geri kalanının da ev sahibi sehirlerdeki ulasım ve konaklama harcamaları icin ayrıldığını belirtti.

Mutko, daha yapılacak cok is olsa da FIFA'nın ev sahibi sehirleri, programın yaklasık 1 yıl önce acıkladığını ve bu durumun, calısmalara önceden baslamalarını sağladığını kaydetti.

FIFA Baskanı Blatter de baskanlık dönemi boyunca hicbir ev sahibi ulkenin, programın bu kadar önunde olmadığını vurgulayarak, ''2018 Dunya Kupası organizasyonu hususunda cok rahat bir pozisyondayız. Programın bir yıl önundeyiz ve bu dunya kupalarının duzenlemesinde yeni bir yaklasım'' diye konustu. maç özetlerini izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder