31 Temmuz 2012 Salı

Fenerbahce'ye hukuki bakıs acısıyla değerlendirdi



Fenerbahce Dergisi'ne acıklamalarda bulunan Aytöre, sike surecini değerlendirdi. Yasanılanların ardından Fenerbahce'nin artık salt sportif basarı kaygısıyla yetinmemesi gerektiğini ifade eden Aytöre, yeni yönetim vizyonunun da Fenerbahce taraftarının tum motiflerini tasıması gerektiğini söyledi.

Fenerbahce'nin Turkiye gerceği ve kendisi olduğunu belirten Aytöre, Turkiye'deki tum sivil toplum örgutlerinden, guclerini etkili bir sekilde kullanmaları icin Fenerbahce'yi cok iyi analiz etmelerini istedi. Surecle ilgili farklı görusleri olan Aytöre, Fenerbahcelileri 'Fenerbahce ve diğerleri' algısının cazibesine de kapılmamaları konusunda uyardı.

"FENERBAHÇE OLAĞANÜSTÜ BİR CAMİA"

Fenerbahce'nin Turkiye icin ne ifade ettiğinden cok, Fenerbahce'nin Turkiye icin neleri ifade ettiğine bakılması gerektiğini dusunduğunu belirten Aytöre, " Fenerbahce gercekten olağanustu bir camia. Fenerbahce taraftarı inanılmaz bir guc. Eğer birilerinin hakkını yiyorsam simdiden bağıslasınlar ancak buyuk Fenerbahce taraftarı ve Fenerbahce'nin buyuk Baskanının bu onurlu ve kararlı durusu olmasa, yasanılan olumsuzlukların bunlarla sınırlı kalmayacağına bizzat sahit olanlardanım. Hukuka aykırı özel yasaların, bu yasaları uygulamak icin olusturulan özel yetkilerin ve hatta futbolun karar organlarına yerlestirilen özel kisilerin tarihin tozlu sayfalarına karısmalarında Fenerbahce'nin izlerini göremeyenleri, buyuk resme tekrar, tekrar bakmaya davet ediyorum" seklinde konustu.

"'FENERBAHÇE VE DİĞERLERİ' ALGISI TEHLİKELİ BİR TUZAK"

Fenerbahce ve diğerleri algısını değerlendiren Aytöre, bu söylemin ilk bakısta kulağa hos geldiğini ancak yıllardır var olan 3 Temmuz zihniyeti tarafından sistemli bir sekilde yapılan tehlikeli bir tuzak olduğunu dile getirerek, "Denizli, Trabzon, ya da son haftalarda kaybettiğimiz sampiyonluk travmalarında hep bu 3 Temmuz zihniyetinin izlerini görmek mumkun. 'Yabancılastırma' ve 'Ötekilestirme' uygulamalarının Fenerbahce'nin yeni karsılastığı kavramlar olmadığını dusunuyorum. Bu iki kavramı, sadece endustriyel futbolun sonucları olarak görmek, bence bizi doğruya ulastırmaz. Kanımca bireysel ve toplumsal yozlasmamızın da etkisi var bu noktada" diye konustu. Sporda birinciler ve diğerleri seklindeki önyargılardan sıyrılmanın gerektiğinden söz eden Aytöre, "Endustriyel ve futbol kelimelerini orantılı ve dikkatli bir sekilde hayata gecirmezseniz, bunlar kacınılmaz sonlar olacaktır. Bu altyapısızlığın en buyuk mağdurunun Fenerbahce olması da tesaduf değildir ve bunun icin sportif basarılar sart değildir. Tarihi, basarıları ödun verilemez ilkeleri ve taraftarı ile Turkiye'nin en buyuk kulubunun, bu ekonomik cıkarsal kökenli husumet ve pastadaki pay nedeniyle asağıya cekilmesi ya da yalnızlastırılmaya mahkum edilmesi tesaduf değildir. Ancak burada bizlere de görevler dustuğune inanıyorum. Sistemli bir sekilde uygulanan bu 'Fenerbahce ve diğerleri' yaklasımının bazı Fenerbahceliler tarafından da kabul görmesi ve hatta 'Sadece bizim olsun' mantığıyla bu tavra destek verdiklerini uzulerek görmekteyim ki; bence bu hatadan bir an önce dönulmesi ve Fenerbahcemizi hak ettiği evrenselliğine kavusturmamız bize dusen en buyuk görevdir" diye konustu.

"FENERBAHÇE'NİN BİR BAŞKANI DEĞİL, LİDERİ VAR!"

Aziz Yıldırım'ın surecteki durusuyla ilgili ise Aytöre, "Biz Fenerbahcelilerin diğer takımlardan en buyuk farkı, bir baskanımızın değil bir liderimizin olduğudur. Baskanlık secimle herkesin erisebileceği bir makamken, liderliğin ancak doğumla kazanılabileceğini dusunenlerdenim. Bu nedenlerle Fenerbahceliler bir baskana değil bir lidere sahiptirler. Aziz Yıldırım bir liderdir" dedi.

"FENERBAHÇE TÜRKİYE STANDARTLARININ ÜSTÜNDE BİR KULÜPTÜR"

Fenerbahce Kulubu'nun sportif ve kurumsal acıdan Turkiye standartlarının cok uzerinde olduğu söyleyen Aytöre, "Bizim yolumuzu kesmek isteyenlerle girdiğimiz mucadelede harcadığımız emeği, Fenerbahce icin kullanabilmeye basladığımız anda Fenerbahcemizin yolunun cok acık olduğunu dusunuyorum. Bununla birlikte tek arzum basta da söylediğim gibi tum yönetimsel ve idari kararların, Fenerbahce taraftarının tum motiflerini icermesi yolundaki inancım. Taraftar ve uye sayımızın nitelik ve nicelik acısından cok daha ust seviyelere cekilmesi gerektiği, bu olusturulacak olan uye- taraftar profilinin örgutlu bir sekilde Fenerbahce yönetiminde ve idaresinde söz sahibi olması gerektiğine inanıyorum. Her Fenerbahcelinin her Fenerbahceliye ulasabildiği en azından kendi cevre ve meslek grubundaki renktasları ile dunyayı ve hayatı Fenerbahce özelinde kucultebilecekleri, kolaylastırabilecekleri bir modelin kurulabilmesi en buyuk arzum" ifadelerini kullandı.
maç özetlerini izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder