30 Temmuz 2012 Pazartesi

TFF'den 'havuz' acıklaması!



TFF'den yapılan acıklama su sekilde:

Turkiye Futbol Federasyonu, esasen naklen yayın sözlesmesini de ilgilendiren ve bazı kulup yöneticilerinin futbola zarar verebilecek karsılıklı beyanları hakkında acıklama yapma gereğini duymustur.

Öncelikle su gercek net bir bicimde bilinmelidir:

Mevzuat gereği, Turkiye Cumhuriyeti sınırları icindeki tum futbol musabakalarının televizyon, radyo, internet ve her turlu teknik cihaz ve benzeri araclarla yayınlanması, iletilmesi, yayınların duzenlenmesi ve programlanması Turkiye Futbol Federasyonu'nun uhdesindedir. Turkiye Futbol Federasyonu, bu yetkisinin yuklediği görevi yerine getirmeyi kararlılıkla surdurecektir.

Futbol ailesinin, her seyden önce huzura ihtiyacı ve sportif değerleri kamuoyuna yansıtma görevi bulunmaktadır.

Bu, öfkenin, tepkinin, nefretin köruklenmesiyle değil, saygının, hosgörunun, ortak bir sinerji olusturmanın devreye girmesiyle sağlanacaktır.

Sağduyuyla davranmak, duygusal cıkıslardan arınıp, ortak akılda bulusmak, futbolumuzun hak ettiği değerlerle bulusmasına yardımcı olacaktır.

Değerli kulup yöneticilerimizin, temsil ettikleri camiaların saygınlıklarına yakısır tutarlılık, ciddiyet ve olgunlukla davranmaları bu surecin hızlanmasına kuskusuz buyuk katkı yapacaktır.

Yönetimimizin futbola ve merkezi yayın sistemi dahil tum yasal unsurlarına sonuna kadar sahip cıkacağından kimse suphe duymamalıdır.

Öte yandan Turkiye Futbol Federasyonu, Yasası ve Talimatlarından aldığı yetkilerini, futbola zarar verebilecek her turlu girisim karsısında kullanmanın da asli görevi olduğunun bilincinde davranacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Turkiye Futbol Federasyonu maç özetlerini izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder