30 Temmuz 2012 Pazartesi

Sultanlar Çin yenilgisini değerlendirdi..



Takım kaptanı Esra ve libero Gizem Guresen, Çin'in 3-1 galibiyetiyle biten mac sonrasında soruları yanıtladı.

Esra Gumus, Çin karsısında istedikleri gibi bir oyun ortaya koyamadıklarını belirterek, ''Bugun Çin gercekten cok iyi bir mac cıkardı. Biz istediğimiz gibi giremedik oyuna ve bastan sona kadar surekli bir oyun sergileyemedik, bazı noktalarda durdu takım. Eğer orada kendi oyunumuzu oynasaydık, daha farklı bir sonuc elde edebilirdik'' diye konustu.

Çarsamba gunu Sırbistan ile oynayacakları macın cok önemli olduğunu belirten Esra, ''Gruptan cıkıp, kendimizi beklediğimiz yerde görmek istiyoruz. Bu, 'Filenin Sultanları'nın oyunu değil ama insallah önumuzdeki maclarda daha iyi oynayacağız'' dedi.

Sırbistan'ın son Avrupa sampiyonu olduğunu anımsatan Esra, kazanmak icin ellerinden geleni yapacaklarını ve rakiplerinden daha iyi bir takım olduklarını söyledi.

3. maclarında Brezilya ve Çin karsısındaki sanssızlıkları yasamak istemediklerini dile getiren milli sporcu, ''temiz bir skorla'' Sırbistan'ı yenmek istediklerini kaydetti.

Esra, Çin'in etkili bloklarıyla ilgili soruya su yanıtı verdi:

''Bugun biz 5, onlar 17 tane blok yapmıs. İyi top da oynadılar, biz de kendi oyunumuzu oynamadık. Bloklarıyla durdurdular bizi. Biz de tam tersi, onları durduramadık. Oynadıkları zaman cok cabuk top oynuyorlar, özellikle 2 numaradan kayan topta cok iyiler. Zaman zaman serviste zorlayabildik ama oyunun geneline baktığınızda, onlar daha iyi bir performans göstermis. Biz ise karar verdiğimiz taktikleri yapamamısız. Çin'i tebrik etmek lazım, cunku Grand Prix'den daha iyi oynadılar. Biz de bundan sonraki maclarımıza bakacağız.''

Deneyimli voleybolcu, Turk taraftarların kendilerine tribunlerden verdiği destekle ilgili ise, ''Çok sayıda Turk destekcimiz var burada, cok mutluyuz. Seyirci genelinde, cok bilincli bir seyirci. Tum iyi sayıları alkıslayıp, onore edebiliyorlar oyuncuları. Fakat Turk seyircisi gercekten, motivasyonumuzu etkiliyor'' ifadelerini kullandı.


-''Çok kötu basladık, bir turlu ısınamadık''-


Milli takımın liberosu Gizem Guresen de Çin karsısında oyuna kötu basladıklarını ve bir turlu ısınamadıklarını söyledi.

Grand Prix maclarında Çin'i yendiklerini anımsatan milli voleybolcu, ''Bugun hic öyle değillerdi, onlar cok iyi oynadı, biz de tam tersine kötu oynadık. Aslında bircok kolay servis attık, bence kilit nokta oydu. Çunku bizim en buyuk silahımız servislerimiz. Biz iyi servis atamadığımız, onlar da cok cabuk oynadıkları icin servisi bile kıramadık ve o yuzden de defansta cok zorlandık. Çok uzgunuz'' diye konustu.


-''Kötu servis attık''-


Çin'in servis attığını ve avantaj sağladığını anlatan Gizem, ''Guclulerdi cunku, onlar iyi servis attılar, biz kötu servis attık. Öyle olunca da, kim daha iyi servis atarsa avantajlı, cunku ona göre yerlesiyorsun. Arkadaki defans da ona göre rahat oluyor. Fakat biz kötu servis atıp, onlar iyi servis atınca, mac onlar icin rahat oldu'' dedi.

Macın 3. setinde cok guzel direndiklerini kaydeden Gizem, en buyuk özellikleri olan direnci diğer setlere yansıtamadıklarını söyledi.

3. setten sonra Brezilya macındaki gibi geriden gelebilecekleri yönunde takım icinde bir hava olustuğunu aktaran milli sporcu, motivasyon sıkıntısı yasadıkları icin devamını getiremediklerini ifade etti.

Gizem, Sırbistan'ın gucunun farkında olduklarını belirterek söyle konustu:

''Sırbistan da cok kuvvetli bir takım. Fakat artık bizim kendimize gelmemiz lazım. Çunku bu mac cok önemli. Elimizden gelen her seyi yapıp, macları kazanıp, ondan sonraki takımlara göre davranmamız lazım. Baska takımlara isimizi bırakmamamız gerekiyor. Bu gruptan cıkabilmek icin Sırbistan macını almak zorundayız. O yuzden de elimizden gelenin en iyisini yapacağız insallah.'' maç özetini izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder