30 Mart 2012 Cuma

"Basarı icin zaman ve sabır gerekiyor"



İlhan Mansız, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakultesi'nde duzenlenen ve TRT Spor tarafından canlı yayınlanan 'EURO 2012' konulu söylesiye katıldı. Daha önce söylesiye katılacakları acıklanan Yıldıray Basturk, Nihat Kahveci ile Medical Park Antalyaspor Teknik Direktöru Mehmet Özdilek, mazeret bildirerek programa katılmadı.

Salondakilerin coskulu tezahuratı ile karsılanan ve görduğu ilgi nedeniyle mutlu olan İlhan Mansız, sözlerine "Eski gunlerimi anımsattınız" diyerek basladı.

1974 Dunya Kupası'nın efsane golcusu Polonyalı Lato'nun "Keske Polonya'da Turkiye de olsaydı" sözlerinin hatırlatılması uzerine İlhan Mansız, "Artık gerek Avrupa, gerek dunya futbolunda söz sahibi olabilmek icin böyle turnuvalara katılmak gerekir. Hem futbolumuz ilerlesin, hem de dunyaya Turkiye'yi tanıtmada basarılı olalım" dedi.

Polonya'dan sonra Brezilya'da duzenlenecek 2014 Dunya Kupası organizasyonunda Turkiye'nin mutlaka yer alması gerektiğine dikkat ceken İlhan Mansız, "Turkiye'de basarı cok kısa surede elde edilmek isteniyor. Basarı icin zaman ve sabır gerekiyor. Uzun bir surecten gecerek ancak basarı gelebilir. Basarı adına sağlam adımlar atıp, kısa vadeli basarıları beklemeyip geleceğe yatırım yapmak gerekiyor" diye konustu.

"ÇARŞI YORUMLANMAZ, ÇARŞI YAŞANIR"

İlhan Mansız, Akdeniz Üniversitesi Besiktas Taraftar Grubu'na mensup bir kadın taraftarın EURO 2012'de hangi ulkeyi favori görduğu yönundeki sorusuna ise, "Favorim İspanya ve Almanya. Almanya, performansı ve fizik gucu yuksek bir takım. İspanya top tekniği ile futbolseverlerin gönlunde taht kurdu. Turnuvada favorilerin dısında Hollanda, İngiltere, İtalya'yı da surpriz sekilde finalde görebiliriz" diye konustu.

Ayrı taraftarın 'Çarsı' grubu hakkındaki dusuncelerini sorması uzerine İlhan Mansız, "Çarsı grubu yorumlanmaz, Çarsı grubu yasanır" karsılığını verdi.

"2020 İÇİN LOBİ ÇALIŞMALARI ÖNEMLİ"

Mansız, EURO 2012'nin yıldızının kim olacağı yönundeki soruya ise İtalya adına Mario Balotelli'yi gösterdi.

Spikerin Galatasaraylı eski futbolcu Kosecki'yi hatırlatması uzerine, "Kosecki, futbolcu kimliği ile Galatasaray'da kendisini kısa surede kanıtladı. Kosecki Galatasaray'da kısa surede oynamasına rağmen, gerek Polonya'nın gerekse Galatasaray adına efsane listesine girdi" dedi.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na aday olan Turkiye'nin nasıl calısması gerektiği yönundeki bir baska soruya ise İlhan Mansız, "İsin sportif acısına gelindiğinde altyapıya önem verilmesi, basarının elde edilebilmesi icin uzun vadede planlamaların yapılması, modern cağın futboluna yönelik calısmaların yapılması gerekiyor. Ayrıca lobi calısmalarına önem vermemiz gerekiyor" karsılığını verdi.

Ömer Kepenek adlı öğrencinin, "2002 Dunya Kupası'nda Roberto Carlos'a attığın calımı anlatır mısın?" seklindeki sorusu uzerine "Burada top yok ki göstereyim" diye karsılık veren İlhan Mansız, "Zaten liglerde sergilediğim bir hareketti. Yapabildiğime emin olduğum bir hareketti. Planlanmıs bir hareket değil. Roberto Carlos'a denk gelmesi tamamen bir tesaduf" dedi.

Bir öğrencinin "Adı sikeye karısan bir futbolcu maca nasıl konsantre olur?" seklindeki sorusu uzerine TRT spikeri, Mansız'dan yanıt vermemesini istedi.

İlhan Mansız, bir öğrencinin "Antrenörluk yapmayı ne zaman dusunuyorsun?" seklinde sorusuna ise "Buraya UEFA tarafından 2002 Dunya Kupası nedeniyle bize verilen A Lisansı guncellemeye geldik. 53 ulkede gecerli bir lisans. Ancak simdi baska bir spor dalına projem var. Şu anki calısmalarım ona yoğunlastı. O projeyi bitirdikten sonra futbolun icinde teknik direktör veya sportif direktör olarak yer almak istiyorum" yanıtını verdi. Panelden sonra futbolseverler İlhan Mansız ile fotoğraf cektirdi.

DHA maç özetini izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder