30 Mart 2012 Cuma

''8 takım duserse kaos devam eder''



Bursaspor Teknik Direktöru Ertuğrul Sağlam, haftasonu oynayacak Medical Park Antalyaspor macını değerlendirerek, "Bu haftasonunda hem rakibimiz acısından cok önemli, hem de bizim playoffa kalma konusunda ortada cok önemli bir karsılasma oynayacağız" dedi.

Bursaspor Teknik Direktöru Ertuğrul Sağlam haftalık basın toplantısını Şaypa Lojistik Merkezi'nde duzenledi. Antalyaspor icin 1 puanın yeterli olacağını ifade eden Sağlam, "Bizim icin de alttaki rakiplerin sıkıstırmasından dolayı kazanmamızın bize playoffu garantileyeceği karsılasma oynayacağız. O acıdan belki de iki takım icin de farklı stratejilerle oynanacak bir karsılasma olacak. Biz calısmalarımızı bu doğrultuda devam ettirdik. Bugun ve yarın antrenmanımız var. Bu antrenmanları değerlendirerek bize
playoff yolunda katkı sağlayacağına inandığımız 3 puanı almak isteyeceğiz. Zor bir karsılasma olacak. Her zaman saha icindeki performansı ön plana cıkarırken, fair play anlayısından da uzaklasmayacağız. Futbolu saha icinde Bursaspor'a yakısır sekilde oynamaya calısıyoruz. Elimizden gelen mucadeleyi ortaya koymaya calısacağız. Camiamızı mutlu edecek sonucla döneceğimize inanıyoruz" diye konustu.

"OZAN DÜN ANTRENMANI YARIDA BIRAKTI"
Takım hakkında bilgi veren Sağlam, "Ozan İpek'in bir sakatlığı var. Dunku antrenmanı tamamlayamadı. Haftasonu Ozan'dan faydalanamayacağız. 2 hafta takımda olmayabilir ama ondan sonraki dönemde takıma katılır. Onun dısında eksiğimizin olmaması sevindirici. Görev verdiğimiz arkadaslar sahaya cıkıp verdiğimiz sansı iyi değerlendireceklerdir. Buna yurekten inanıyorum" seklinde kaydetti.

Kalan 2 haftanın önemli olduğununu altını cizen Sağlam, "Bu hafta daha önemli. Bu haftaki karsılasmayı iyi değerlendirmek istiyoruz. Önumuzdeki haftaya daha rahat ve huzurlu girmek istiyoruz. Bundan kastımız gevsemek değil. Playoff'ta puanlar yarıya ineceği icin her puanın önemi var. Bu iki karsılasmayı iyi değerlendirmek ve playoffa avantajlı girmek istiyoruz. İnsallah da Bursaspor acısından herseyin bundan sonra daha iyi olacağına inanıyorum. Kupa mucadelesi de devam edecek. Sezon bası koyduğumuz
hedeflerin tamamen icindeyiz. İnsallah bu iki hedefin de sonunu guzel getirecek sekilde devam ettirmek istiyoruz" diye konustu.

"VAR OLAN KAOS DEVAM EDER"

Basbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, '8 takım duserse lig biter' sözlerinin sorulması uzerine Sağlam, "Bu konu zor. 8 takımın dusmesi Turkiye'de futbol adına var olan kaosu devam ettirir. Herkes bir amac uğruna mucadele veriyor. Gerekli merciler gerekli sekilde değerlendirmelerini yapıp, birilerin hatası varsa onlara cezalarını vereceklerdir. Bu ceza nasıl olur bunu hep beraber göreceğiz. Hata yapan varsa bunun cezasını bir sekilde cekmeli. Ortada da bir ulkenin cok sevdiği bir değer var, futbol var. Ben bu
olaylar basladığı ilk gunden itibaren, bu sıkıntılı ortamdan Turk futbolu bu kaosu cok iyi değerlendirerek cıkar, Turk futbolu geleceği adına da kazanımlar cıkar diye değerlendirdik. Sonucu hep beraber bekliyoruz. İnsallah alınan kararlar neticesinde bu isten kazanclı cıkan Turk futbolu olur" cevabını verdi.

"TURGAY FUTBOLU UNUTMADI, BİR ŞANSSIZLIK YAŞIYOR"

Turgay Bahadır'ın basarısız performansının hatırlatılması uzerine Sağlam, "Biz Turgay'ı Kayserispor'dan ucretsiz aldık. Geldiği gun bir cok insan, 'Kayserispor'un bıraktığı oyuncuyu ne yapacaksınız?' diye elestirilerde bulundular. Ama daha sonra Turgay'ın hem sampiyon olduğumuz sene, hem de gectiğimiz sezon bu takıma katkı sağladı. Biz olaylara hep guzel tarafıyla bakmak istiyoruz. Bu kulube bu kadar emek veren, tarihi basarıda pay sahibi olan oyuncuya bizim kötu gözle bakmamız olmaz. Performansı ise biz
değerlendiririz. İyiyse hakkını veririz, kötuyse nasıl iyiye gider bunun mucadelesini veririz. Turgay bazı sıkıntılar yasıyor, o da bu konuda rahatsız. Bizim basarımızda bu kadar pay sahibi olan oyuncuyu yok sayamayız. Hakederse oynatacağız, haketmiyorsa da kenarda bekleteceğiz. Turgay Bahadır'ı yok sayamayız, silemeyiz de" acıklamasında bulundu.

Mersin İdmanyurdu'nda kiralık olan İbrahim Kas'ın takıma dönup dönmeyeceği konusuna acıklık getiren Sağlam, "Sezon bittikten sonra gerkeli değerlendirmelerimizi yaparız. Burada devam etmesi gerekiyorsa devam eder, farklı bir sey olursa da bunu kulubun menfaatleri doğrultusunda değerlendiririz" diye konustu.

"BENİM DE 8-10 HAFTA GOL ATAMADIĞIM ZAMANLAR OLDU"

Sestak'ın performansının sorulması uzerine Sağlam, "Sestak bizim icin önemli bir oyuncu. Performansını beğeniyorum. Son vuruslarda, özellikle gol vuruslarında bir sanssızlık yasıyor. Bu oyuncu Ankaragucu'nde bu vurusları yapabilen bir oyuncuydu. Ben de uzun yıllar forvet oynadım. Benim de 8-10 hafta gol atamadığım dönemler oluyordu. Şanssızlık bir basladı mı 3 metreden de iceri sokamıyorsunuz. Ama ben bu durumun değiseceğine inanıyorum. Oyuncularımızın olayı sahiplenmesi önemli. Yoksa her oyuncu gol
kacırıyor. Sezon basında kacıranlar oldu, yiyenler de oldu. Futbol hata oyunu. Herseyi en mukemmel sekilde yapabilsek her takım bunu istiyor" dedi.
maç özetini izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder