30 Haziran 2012 Cumartesi

500 metre yarısları yapıldı..



Poyrazlar Gölu'nde yapılan yarısmaların bugunku etabında K1, K2, K4, C1 ve C2, kategorilerinde birinciler belli oldu.

Yarıslar sonunda, K1 Buyuk Erkekler'de Tuzla Deniz Yıldız Spor, C1 Buyuk Erkekler'de Ankara Üniversitesi, K1 Buyuk Bayanlar'da Şisecam Çayırova, C1 Buyuk Bayanlar'da Ankara Üniversitesi, K2 Buyuk Erkekler'de karma ekip birinci oldu.

C2 Buyuk Erkekler'de Ankara Üniversitesi, K2 Buyuk Bayanlar'da Çukurova Üniversitesi, K4 Buyuk Erkekler'de Tuzla Deniz Yıldız Spor, K1 Genc Erkekler'de Sakarya Genclik Merkezi, C1 Genc Erkekler'de Antalya Genclik ve Spor Kulubu, K1 Genc Bayanlar'da Şisecam Çayırova, K2 Genc Erkekler'de Gökkusağı Spor Kulubu birinci, C2 Genc Erkekler'de Ankara Üniversitesi de ikinciliği elde etti.

K2 Genc Bayanlar'da Rize İl Karma, K1 Yıldız Erkekler'de Gökkusağı Spor Kulubu, C1 Yıldız Erkekler'de Ankara Üniversitesi, K1 Yıldız Bayanlar'da Şisecam Çayırova, K2 Yıldız Erkekler'de Gökkusağı Spor Kulubu, K2 Yıldız Bayanlar'da Çukurova Üniversitesi, K4 Yıldız Erkekler'de Gökkusağı Spor Kulubu, K1 Minik Erkekler'de Eren Akarsu, K1 Minik Bayanlar'da Elif Zirek birinci olurken, K4 Yıldız Bayanlar'da da Çukurova Üniversitesi ikinci oldu.

Şampiyonayı izleyen Turkiye Kano Federasyonu Baskanı Prof. Dr. Sami Mengutay, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Kano'nun gerek uygulama, gerek seyretme acısından kisiye zevk ve heyecan veren spor dallarından biri olduğunu söyledi.

Kano'nun olimpiyatlarda en cok madalya getiren spor dalı olduğuna dikkati ceken Mengutay, ''Doğanın icinde de yapılabildiği icin genclere doğa sevgisinin asılanması, genclerin kötu alıskanlıklardan uzak, erdemli bireyler olarak topluma kazandırılmaları yönunde de cok buyuk bir etkisi olan spor dalı'' dedi.

Mengutay, son zamanlarda uluslararası alanda basarılar elde ettiklerini belirterek, söyle konustu:

''Bunun en bariz göstergesi, gectiğimiz yıl Temmuz ayında Avrupa 23 Yas Altı ve Gencler Şampiyonası'nda Avrupa sampiyonu olduk. Bu, Turkiye'nin Kano dalındaki uluslararası alanda ilk sampiyonluğuydu. Bu, hem bizi motive etti hem de eğer ciddi bir sekilde bu genclerin uzerine gereken yatırım yapılabilirse basarıların cok hızlı gelebileceğinin göstergesidir. Bu yarıslardan sonra yine Avrupa Şampiyonası var Portekiz'de. Genclerimizi oraya uğurlayacağız. Bu Avrupa Şampiyonası'ndan da genclerimiz eli bos dönmeyecek. En azından finale cıkarak ilk 9 icinde yer alacaklarını umit ediyorum.''
maç özetini izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder