30 Haziran 2012 Cumartesi

Olimpiyat vizesini değerlendirdiler..



Turkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Asbaskanı ve Merkez Hakem Kurulu Baskanı Metin Şahin, A Milli Kadın Takımı'nın Turkiye'nin gurur duyacağı bir sonuc aldığını belirterek, ''Çok uzun emek ve surec sonrasında bu noktaya gelindi'' dedi.

Bu sonucun sadece bir kampın ardından ortaya cıkmadığına dikkati ceken Şahin, ''Ciddi yatırımlar ve federasyonun kararlı politikası sonrasında bu sonuclar alındı. Doğal olarak basarı, bir isi hedefler ve ona uygun calısma yaparsanız geliyor. Gercekten de son yılların en ust duzey oyuncularının bir araya geldiği dönemi yasıyoruz. Butun bunlar bir araya gelince de iyi bir organizasyonla basarı geliyor. Zaman zaman inisler cıkıslar olsa da Ankaralı basketbolseverler millilerimizi surekli desteklediler. Turk halkıyla butunlesmis bir takımımız var. Olimpiyat Oyunları'nda da iyi derece alacak bir takıma sahibiz'' diye konustu.

Turkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Nese Gundoğan ise olimpiyat vizesinin alındığı Arjantin macını salonda izlediğini belirterek, sunları söyledi:

''Dun aksam Ankara'da A Milli Basketbol Takımı'nın basarısına tanıklık ettim. Macın her anından buyuk keyif alırken bir taraftan da gururlandım. Bir kadın olarak da ayrıca cok mutlu oldum. Butun oyuncuları, idari ve teknik heyeti kutluyorum. Basketbol Federasyonu'nun bu zamana kadar yapmıs olduğu yatırımlar ve emekler bosa gitmedi. Turkiye'de kadın basketbol tarihine söyle bir baktığımızda cok kısa zamanda buyuk adımlarla cok yol kat ettiğimizi göruyoruz. Bu kolay bir is değil. Dun aksam Ankara'da yasananlar gelecek nesiller icin bir miras olacak. Bugunden itibaren kız cocuklarının basketbola olan ilgisi daha da artacak. Geldiğimiz bu nokta Turk kadını ve Turk basketbolu icin buyuk bir gelisme.''

Spor dunyasında Turk kadının ve sporunun daha saygın hale geldiğine de dikkat ceken Nese Gundoğan, toplamda 205 ulkenin bulunduğu yarısma ortamında ilk 12 ulke arasında olmanın ve bunu da takım sporlarında basarmanın önemine isaret etti.

Takımın hic de kolay olmayan bir seyi basardığını, su sayede spor dunyasında Turk kadının ve Turk sporunun saygınlığının daha arttığını belirten Gundoğan, ''Diğer taraftan A Milli Kadın Basketbol takımımızın elde ettiği bu basarıyla Turk olimpiyat tarihinde de bir ilk gerceklesti ve kafilemizdeki kadın sporcu sayımız ilk kez erkek sporcu sayımızdan fazla oldu. Bu da cok önemli bir detaydır'' dedi.


-Kasapoğlu: ''Mutluluktan uctuk''-


TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Turkiye Basketbol Federasyonu'nun ilk baskanı merhum Turgut Atakol'un kızı Sema Kasapoğlu da basarıdan dolayı buyuk sevinc yasadığını ifade etti.

''Dun aksam Ankara'da mutluluktan uctuk adeta'' ifadesini kullanan Kasapoğlu, ''Çağ atladık'' deyiminin kadınların bu basarısını cok iyi anlattığını kaydetti. Kasapoğlu, ''Hepsini tek tek kutluyorum ve basarılarının devamını diliyorum. Bu yaz Turk kadının gözu Londra'da olacak'' diye konustu.

Olimpiyatlarda Turk kafilesindeki sporcu sayısının ilk kez 100'un uzerinde olacağını belirten Kasapoğlu, Milli Takım'ın elde ettiği basarı sonucunda Londra'ya gidecek kafilenin yuzde 60'ını kadınların olusturacağını, bunun da spor tarihi icin cok önemli bir gelisme olduğunu kaydetti.

Kasapoğlu, toplam sporcu sayısı yuzun uzerinde olan ulkelere olimpiyatlarda tanınan ayrıcalıkların Turkiye icin de gecerli olacağını ifade ederek, bunun da Turkiye'nin dunya sporundaki saygınlığını arttıracağını, Turk kadınına ise farklı bir vizyon kazandıracağını vurguladı. maç özetini izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder