30 Haziran 2012 Cumartesi

"Turnuvanın surpriz takımı olacağız"



Turkiye'nin tarihinde ilk kez duzenleyeceği UEFA 19 Yas Altı Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mucadele edecek 19 Yas Altı Kadın Milli Takımı, Antalya'nın Kundu bölgesindeki Topkapı Oteli'nde hazırlıklarını surduruyor. Teknik Direktör Taygun Erdem gözetiminde calısan milli takım oyuncuları, gunde tek idman yapıyor.

Taygun Erdem, AA muhabirine yaptığı acıklamada, turnuvanın hazırlıklarına 2011 yılı Aralık ayından itibaren basladıklarını söyledi.

İyi bir hazırlık dönemi gecirdiklerini belirten Erdem, Rusya ve Macaristan ile hazırlık macları oynadıklarını, bu maclardan da galip ayrıldıklarını kaydetti.

Avrupa'nın en iyi 7 takımının sampiyona icin Antalya'ya geldiğini dile getiren Erdem, ''Şampiyonaya katılan takımların kadın futbol gecmisleri 60 yıl öncesine dayanıyor. Bizde ise bu yapılanma 1993 yılında Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapıldı. Son 3-4 yıldır kadın futbolunda buyuk oranda gelisim sağlandı. Mevcut oyuncu havuzumuzdaki 150 sporcudan milli takım duzeyinde 4 takım olusturuyoruz. (A) Kadın, 19, 17 ve 15 Yas Altı Milli Takımlarımız bulunuyor'' dedi.

Federasyon, teknik ekip ve oyuncular olarak sampiyona öncesi kenetlendiklerini anlatan Erdem, takımdaki herkesin elinden geleni yapacağına inandığını ifade etti.

Oyuncularının cok heyecanlı olduklarını, ilk defa bir final yasayacaklarını vurgulayan Erdem, sunları söyledi:

''Ancak turnuvada hicbir takımından cekinmiyoruz. Turnuvanın surpriz takımı olacağız. Gruptaki acılıs macında Portekiz ile karsılasacağız. Bu mac cok önemli ve kazanmak istiyoruz. Grupta yer alan Romanya'yı ise daha önce yenmeyi basardık, yine yenecek gucteyiz. Rakiplerimizin maclarını izledik, onları iyi analiz ettik. Hazırlık maclarında yaklasık 25 gol attık, kalemizde ise 10 gol görduk. Bu da ofansif bir takım olduğumuzun bir kanıtı. Oyuncularımın kendilerine guvenleri tam. Yarı final oynamak en buyuk hedefimiz.''

Diğer grupta yer alan İngiltere'nin kadın futbolunda söz sahibi olduğunu, İsvec'in Almanya'yı yenerek turnuvaya geldiğine dikkati ceken Erdem, Almanya'nın tarihine bakıldığında her yas grubunda final oynadığını, gecen yıl Avrupa sampiyonu olan bir takım olduğunu anımsattı.

Sporseverleri tribunlere davet eden Erdem, turnuvada en iyi dereceyi elde edebilmek icin mucadele edeceklerini söyledi.


-Milli takım oyuncuları-


Milli takım kaptanı Didem Karagenc de takım olarak turnuvaya cok iyi hazırlandıklarını, 8 gunluk bir kamp surecini geride bıraktıklarını kaydetti.

Milli takımın turnuvada basarılı olacağına inandığını vurgulayan Didem, ''Hedefimiz sampiyonada birinci olmak. Bu hedefe ulasmak icin takım halinde elimizden geleni yapacağız'' diye konustu.

Milli takımın hucum oyuncusu Sevgi Çınar ise takımın turnuvaya cok iyi motive olduğunu, takım ruhunun olustuğunu ifade ederek, Avrupa Şampiyonası'nda birinci olacaklarına inandıklarını dile getirdi. maç özetleri izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder