30 Haziran 2012 Cumartesi

"Turkiye bir karar vermeli"



Michel Platini, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İtalya ile İspanya arasında oynanacak final macı öncesi Kiev'de basın toplantısı duzenledi.

Final macına evsahipliği yapacak Olimpik Stadyum'da duzenlediği basın toplantısında turnuvayla ilgili istatistiki bilgiler veren Platini, Turkiye'nin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası evsahibi adaylığı ve FIFA kokartlı hakem Cuneyt Çakır'ın sampiyonadaki performansıyla ilgili sorulara da cevaplar verdi.

Michel Platini, bundan sonra Avrupa sampiyonlarını bir ya da birkac ulkede duzenlemek yerine Avrupa'nın bircok bölgesine yayıp, 12-13 sehirde birden duzenlemeyi amacladıklarını söyledi. Bunun icin fizibilite calısmaları yaptıklarını anlatan Platini, bunu en kısa surede hayata gecirmek istediklerini de kaydetti.


-Turkiye bir karar vermeli-


Platini'nin bu acıklamalarından sonra Turk basın mensupları bunun 2020 Avrupa Şampiyonası'nı kapsayıp kapsamayacağını ve aday ulkelerin durumunu sordular.

Platini, sorulara, ''Bu su anda benim fikrim. Bunu konusacağız. Avrupa Şampiyonası'nı bircok farklı ulkeye ve sehre yaymayı dusunuyoruz. 12 ya da 13 sehir maclara evsahipliği yapabilir. Bu fikrimi aralık ya da ocak ayında yapacağımız toplantılarda konusacağız ve orada bir karara varacağız'' diye konustu.

Platini, Turkiye'nin adaylığının bu surecten nasıl etkileneceğiyle ilgili de, ''Turkiye öncelikle ne yapması gerektiğine karar vermeli. Olimpiyatları mı yoksa Avrupa Şampiyonası'nı mı istiyor-?Ulasmak istediğiniz bir yol var fakat siz iki yoldan gitmek istiyorsunuz. Öncelikle Turkiye'nin bir karar vermesi lazım. Ancak 2020 Avrupa Şampiyonası icin adaylık sureci olumlu bir sekilde isliyor'' ifadelerini kullandı.


-''Çakır fırsatı iyi değerlendirdi''-


Turk gazetecilerin FIFA kokartlı hakem Cuneyt Çakır'ın sampiyonadaki performansıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Platini, basarılı hakemden övgu dolu sözlerle bahsetti.

Platini, Cuneyt Çakır'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile Chelsea arasında oynanan yarı final macında kendisine verilen fırsatı en iyi sekilde değerlendirdiğini ifade ederek, ''Cuneyt Çakır turnuvada cok basarılı maclar cıkardı. Bizim kendisine olan guvenimizi bosa cıkarmadı. Cuneyt Çakır fırsatı iyi değerlendirdi'' diye konustu.

Platini, 2012 Avrupa Şampiyonası'nın Ukrayna ve Polonya'nın evsahipliğinde basarılı bir sekilde gerceklestirildiğini söyleyerek seyirci rakamları, macların izlenme oranları ve turnuvaya gösterilen ilgi konusunda da bilgiler verdi. maç özetlerini izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder