30 Ağustos 2012 Perşembe

Ali Doğan, TBF baskanlığına aday..



Doğan, yaptığı yazılı acıklamada, basketbolun lokomotif kulupleri Fenerbahce Ülker, Galatasaray Medical Park, Besiktas ve Anadolu Efes ile 1. Lig, 2. Lig ve mahalli lig takımlarının buyuk bölumunun kendisini desteklediğini belirterek, ''Kuluplerimizin bu teveccuhu aslında bana değil, cağdas basketbol yönetim anlayısınadır'' dedi.

Basketbol camiasındaki kırgınlıkları ortadan kaldırmayı hedeflediğini kaydeden Ali Doğan, ''Buyuk basketbol ailesini yeniden bir araya getireceğiz'' ifadelerini kullandı.

Milli takımlar ve kulup takımlarının uluslararası basarılarının istikrarlı ve surdurulebilir olmasının önemine değinen Doğan, ''Sportif basarı, basketbol ekonomisini buyutur. Ama aynı zamanda buyuyen ekonomi de sportif basarıyı getirir. Bu nedenle mucadeleyi tek cephede değil, tum cephelerde surdurmek gerekir'' seklinde konustu.

Turk basketbolu icin yeni kaynak yaratılamaması sorununa dikkati ceken Ali Doğan, sunları kaydetti:

''Basketbolda sportif basarı kurumsal bir temel ustunde yukselebilirse surekli olabiliyor. Hedefimizde kalıcı ve uzun vadeli bir basarı vardır. Hedefimize ulasmak icinde gerekli teshis yapıldığı gibi iyilestirici projelerimiz de hazır. Kulup takımlarımızın mali yapılarını guclendirerek onların buyumelerini ve buyukluklerini sportif basarıya da tasımalarına olanak sağlayacak modelleri sağlamak, yönetim amaclarımdan olacaktır. Kulup takımlarımıza katkıda bulunmayı amacladığımızı simdiden acıklamak isterim.

Turkiye gibi nufusu cok genc bir ulkede genclerimizin basketbolla olan iliskileri guclendirilmelidir. Daha cok sayıda gencimiz ve cocuğumuz basketbol oynayabilmelidir. Genclerin spor yapması kadar kaliteli bir spor izleyicisi ve taraftarı olmaları da cok önemlidir. Basketbol izleyicilerinin sayısını ve profilini iyilestirmemiz, basketbolu halkın sporu yapmamız gerekir. Bunun icin daha cok kadınının, daha cok cocuğun ve ailenin salonlara getirilmesi gereklidir. Salonlar onlar icin ilginc ve eğlenceli hale dönusturulmelidir. Basketbol herkes icin erisilebilir olmalıdır. Engelli vatandaslarımız icin de basketboldaki bariyerler kalkmalıdır. Basketbol tabana yayılmalı, hayatımızda surekli yer almalıdır.''

20 ve 21. dönem Kahramanmaras Milletvekilliği yapan Ali Doğan, 57. hukumet döneminde Devlet Bakanlığı görevini de ustlenmisti. maç özetleri izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder