30 Ağustos 2012 Perşembe

Zafer Alper Köksoy'un..



Çanakkale Rotary Kulubu tarafından bu yıl 28'incisi duzenlenen, Avrupa Yakasında Eceabat İskelesi ile Anadolu Yakasında Çimenlik Kalesi İskelesi arasındaki 3.5 millik parkurda yapılan yarısmaya, 167'si yabancı 505 yuzucu katıldı.

Yarıs sonunda varıs noktasına ilk ulasan sporcu, 54.28'lik derecesiyle Alper Köksoy oldu. Erkekler genel klasmanda ikinciliği 55.02'lik dereceyle Turgut Esen, ucunculuğu ise 55.25'lik derecesiyle Efe Erduran kazandı.

Bayanlar genel klasman kategorisinde birinciliği 1.03,43'luk dereceyle Jenny Whiteley elde etti. İkinciliği 1.05,39'luk derecesiyle Nardee Brims, ucunculuğu ise 1.08,43'luk dereceyle Christine Van Der Spuy kazandı.

Engelliler de ise 1.14,31'lik dereceyle Emrah Özsevim birinciliği, 1.16,08'lik dereceyle Ali Uzun ikinciliği, 1.17,47'lik dereceyle Berk Kamahlı ucunculuğu elde etti.

Yarısın genel klasman birincisi Alper Köksoy, gazetecilere yaptığı acıklamada, birinciliği teröre verilen sehitler icin aldığını belirterek, ''Burada onlar icin yuzmek, birinci gelmek gurur verici. Bu benim basarım değil, onların bana verdiği azimdir. Bu teröre karsı yapılan bir eylemdir'' dedi.


-Buyukelci de boğazı yuzerek gecti-


Boğazı yuzerek gecme yarısına Avustralya'nın Turkiye Buyukelcisi Ian Biggs ve esi Dr. Christine Biggs de katıldı. Dereceye giremeyen, ancak parkuru yuzerek gecmeyi basaran Buyukelcisi Biggs, ''Çanakkale ve Gelibolu Yarımadası biz Avustralyalılar icin cok önemli. Özellikle 30 Ağustos'ta burada olmak ve Zafer Bayramını kutlamak, buna katkıda bulunmak istedik. Diyebilirim ki, burası benim icin cok daha özel bir yer. Çanakkale Boğazı'nı bir kıtadan bir kıtaya gecmis bulunmaktayım. Dolayısıyla artık burası benim icin cok daha özel bir yer'' dedi.

Yarısmada kategorilerinde dereceye giren sporculara, madalya ve ödulleri Çimenlik Kalesi'nde duzenlenen törenle verildi.

Törene Çanakkale Vali Vekili Cemal Yıldızer, Belediye Baskanı Ülgur Gökhan ile sporcular ve kulup uyeleri katıldı.

Öte yandan, yarısma suresince Çanakkale Boğazı her iki yönden transit gemi gecislerine kapatıldı.
maç özetleri izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder