31 Ağustos 2012 Cuma

Coca-Cola Akademi Ligleri baslıyor



Turkiye Futbol Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre, Coca-Cola Akademi Ligleri'nde bu sezon akademi ve elit akademi olmak uzere iki farklı kategori yer alıyor. Akademi Ligi organizasyonunda takımlar bölgesel olarak gruplandırılırken, Elit Akademi Ligi organizasyonu yurt genelinden takımlardan olusan gruplarda oynanacak. Her iki lig organizasyonunda da yas kategorileri 14 yas altı, 15 yas altı, 16 yas altı, 17 yas altı ve 18 yas altı olmak uzere belirlenirken, katılımcı kulupler liglere tum yas gruplarında katılmak zorunda.

Coca-Cola Akademi Ligi bu sezon Batı A, Batı B, Anadolu ve Doğu Anadolu olmak uzere 4 grupta bölgesel olarak oynanacak. Batı A Grubu'nda 12, Batı B Grubu'nda 10, Anadolu Grubu'nda 11, Doğu Anadolu Grubu'nda ise 5 takım yer alacak. Batı A, Batı B ve Anadolu gruplarında musabakalar cift devreli lig usulune göre oynanacak. Doğu Anadolu Grubu'nda ise karsılasmalar 3 devreli lig usulune göre yapılacak. Doğu Anadolu Grubu musabakaları 29 Eylul'de baslayacak. Böylelikle Coca-Cola Akademi Ligi heyecanı ilk kez doğuya tasınmıs olacak.
Yurt genelinde oynanacak Coca-Cola Elit Akademi Ligi'ne ise 19 takım katılacak. Bu takımlar cift devreli lig usulune göre bu kategorideki musabakalarını oynayacaklar. maç özetini izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder