30 Ağustos 2012 Perşembe

Demirel yeniden aday..




Demirel yaptığı acıklamada, 18 Eylul Salı gunu Ankara'da yapılacak secimli olağan genel kurul toplantısında baskanlığa yeniden aday olduğunu bildirdi.

Genel kurul delegelerine bir mektup gönderen Demirel, mektupta yeniden adaylık kararı almasındaki temel sebepleri belirtti.

Mektubunda adaylık kararını basketbol camiası ile yaptığı uzun görusmeler ve değerlendirmeler sonucunda aldığını anlatan Demirel, göreve geldiğinde uc kisiden olusan ve sınırlı imkanları olan bir yapıyı bugun FIBA Baskanı tarafından dunyanın en iyi iki federasyonundan birisi olarak gösterilen bir yapıya kavusturduklarını ifade etti.

Görev suresinde federasyonun cok yol kat ettiğini anlatan Demirel, kadın ve erkek milli takımların buyuk basarılar kazandığını, Turkiye'de liglerin dunyanın sayılı ligleri arasına girdiğini, kuluplerin uluslararası arenada yuksek itibara sahip olduğunu ve bircok yıldız basketbolcu tarafından tercih edilir hale geldiğini, yeni ve modern spor salonlarının yapılmasını sağladıklarını kaydetti.

Bu dönemde dunyanın en önemli basketbol organizasyonlarının tumune ev sahipliği yapıldığını hatırlatan baskan Demirel, basketbola guclu sponsorların desteklerini sağladıklarını ve genis bir uluslararası ağ olusturduklarını vurguladı.

Daha yapılması gereken islerinin olduğunu, bugune kadar yapılanların bosa gitme riskinin ortadan kaldırılması gerektiğini, bir dönem daha baskanlık yapmaya aday olmanın kendisi icin cok önemli bir karar olduğunu anlatan Demirel, söyle devam etti:

''Hic bir zaman yuzde 100 kararlı olmadığım bir ise girismedim. Yasamını basketbola adayan biri olarak, Turk basketbolunu her zamankinden daha guclu bir hale getirmek icin calısmaya, tecrubelerimi aktarmaya ve destek olmaya devam etmek icin kendimi sorumlu hissediyorum.

Basketbolun gelisimine buyuk katkı sağlayacak pek cok heyecan verici yeni projelerimiz var. TBF Stratejik Planı'nda da bahsedildiği uzere, yalnızca Turkiye'de değil, tum dunyada yetenek gelistirme alanına yeni bir standart getirecek olan Beykoz Basketbol Merkezi'nin yapımına baslıyoruz. Kurumumuzun ve liglerimizin marka kimliklerini yeniliyor, ulusal ve uluslararası basketbol camiasına yönelik yeni ve cağdas iletisim platformları olusturuyoruz. 2010 yılında tarihin en iyi Erkekler Dunya Basketbol Şampiyonası'nı duzenledik. 2014 yılında tecrubemiz ve yaratıcılığımız ile tarihin en iyi Kadınlar Dunya Şampiyonası'nı ulkemizde yapacağız.

Artık 'Altın Madalya' zamanı. Bunu da basaracağımıza hicbir kuskumuz yok. Ülkemizi ve Turk basketbolunu, spor dunyasının en etkin guc merkezi haline getirmek icin sizlerin yanında, gururla calısmaya devam etmeyi arzu ediyorum.'' maç özet görüntüleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder