31 Mayıs 2012 Perşembe

"Besiktas 2 yıl men edildi"



Acıklamada, UEFA Tahkim Kurulu'nun, kulup lisans kurallarını ve mali fair play duzenlemelerini ihlal ettiği gerekcesiyle Besiktas'ı, son yılı, 5 yıllık bir periyotu kapsayacak sekilde sartlı olarak askıya alınmak uzere, UEFA kulup organizasyonlarından 2 yıl men etme kararı aldığı belirtildi.

Tahkim Kurulu'nun, UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'nun 1 Mayıs'ta aldığı karara karsılık Besiktas'ın yaptığı basvuruyu gözeterek ve bunu kısmen kabul ederek, 500 bin avroluk para cezasını 200 bin avroya dusurduğu belirtilen acıklamada, bu meblağın yarısının, sartlı olarak askıyı alınan ikinci yıla ait olduğu ifade edildi.

Acıklamada, aynı toplantıda Bursaspor hakkındaki davanın da ele alındığı, basvurunun kısmen kabul edildiği ve aynı sekilde kulup lisans kurallarını ve mali fair play duzenlemelerini ihlal ettiği gerekcesiyle Bursaspor'un UEFA'nın kulup organizasyonlarından bir yıl sureyle men edildiği belirtildi. Bursaspor'un yaptığı basvuru neticesinde, 200 bin avro olarak belirlenen para cezasının, 50 bin avroya indirildiği ve 4 yıl sartlı olarak askıya alındığı da kaydedildi.

Alınan kararlar cercevesinde Besiktas 5, Bursaspor ise 4 yıllık sure icinde katılma hakkını kazandığı ilk UEFA organizasyonundan men edilecek. maç özet görüntüleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder