30 Mayıs 2012 Çarşamba

"Yakında hicbir takımımız mucadele edemeyecek"



Toprak, yazılı acıklamasında, uyesi olduğu Besiktas'ın böyle bir durumla karsılasmasından buyuk uzuntu duyduğunu belirtti.
Bu durumun sadece Besiktas icin değil diğer butun takımlar icin hayati bir uyarı olması gerektiğini ifade eden Toprak, sunları kaydetti:
''UEFA kriterleri ciddiye alınmalı ve kulupler bu cercevede bir yapılanmaya gitmelidir. Eğer hızlı bir bicimde bu kriterler yerine getirilmezse takımlarımızın hicbir Avrupa kupalarında mucadele edemeyecek. Yaptığım butun uyarılara hicbir kulubumuz ilgi göstermedi ve dikkate almadı. Bugun Besiktas'a verilen men cezası sadece Besiktas'ı değil butun kulupleri cok yakından ilgilendiren hayati bir konudur. Şimdi yapılması gereken butun kuluplerin UEFA kriterleri cercevesinde bir yapılanmaya gitmeleridir. UEFA kriterleri neler gerektiriyorsa hızlı ve acil bir bicimde takımlarımıza adapte edilmelidir.''
Toprak, mali yapıdan idari yapıya, futbolcu transferinden stat duzenlemelerine kadar her duzeyde kriterlerin eksiksiz bir bicimde yerine getirilmesi gerektiğini de bildirdi.
Hukumetin yaklasık 5 yıldır Kulupler Yasası'nı sumen altı ettiğini ileri suren Toprak, ''Bu yasa UEFA kriterleri cercevesinde yapılmalı ve kuluplerimiz icin bir yol haritası olusturulmalıdır. UEFA kriterleri sadece kuluplerin sorunu değildir bu hukumetin de sorunudur. Bu konuda cok acil önemlerin alınması gerekmektedir'' acıklamasında bulundu. maç özetlerini izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder