31 Mayıs 2012 Perşembe

Besiktas'a Euro League mujdesi!



Turhish Airlines Euroleage'de 2012-2013 sezonu kritlerleri acıklanırken, Anadolu Efes ile play off finalinde sampiyonluk mucadelesi veren Besiktas Milangaz'ın Euroleague'de gruplara direkt olarak katılması kesinlesti. Besiktas finalde sampiyon olamasa bile ulkemizi THY Euroleague'de temsil edecek.

Ayrıca Fenerbahce Ülker ile Anadolu Efes de dev kupada mucadele etme hakkı elde ederken, gecen sezon bu kupada yer alan Galatasaray Medical Park'ın ise Wildcard sansı suruyor. Ancak sarı kırmızılı ekip Wilcard elde etse bile eleme turu oynayacak.

-B lisansı-

Geride kalan sezonda THY Avrupa Ligi'nde yer alan Galatasaray Medical Park'ın isminin yer almadığı listede, Besiktas Milangaz, A lisansı sahibi olan Anadolu Efes ve Fenerbahce Ülker'le birlikte Turkiye'yi temsil edecek ekipler arasında gösterildi.

ULEB, A lisansı sahibi kuluplere gelecek 3 sezon icin, B lisansı verdiği kuluplere ise 1 sezon icin Avrupa Ligi organizasyonunda yer alma hakkı tanıyor.

-Ataman: ''Zaten sampiyon olarak bu hakkı alacaktık''-

Besiktas Milangaz Basantrenöru Ergin Ataman, gelecek sezon THY Avrupa Ligi gruplarında mucadele edecek olmalarıyla ilgili yaptığı acıklamada, bu hakkı zaten kazanacaklarına inandıklarını kaydetti.

Takım olarak lig sampiyonluğuna kilitlendiklerinin altını cizen Ataman, ''Bizim icin memnuniyet verici bir gelisme ama zaten sampiyon olup direkt katılma hakkını alacaktık. Biz ligi sampiyon tamamlayacağız. Bu asamada cok önemli bir karar olarak görmuyoruz'' maç özet görüntüleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder