30 Mayıs 2012 Çarşamba

Avrupa'ya ''Es''ecek mi?



İsvicre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan toplantıda, siyah-beyazlı kulube bir yıllık ceza cıktı. Besiktas Kulubu Baskanı Fikret Orman, avukat Emin Özkurt ve kulubun dıs iliskiler sorumlusu Emin Usta'nın da katıldığı ve savunmalarını sunduğu toplantı sonrasında UEFA, Besiktas'ı 1 yıl sureyle Avrupa kupalarından men etti.

Kararla ilgili CAS'a basvuracak olan Besiktas'a iyi haber gelmezse, UEFA Avrupa Ligi'ne gitme hakkı kazanacak olan takım Avrupa Ligi'ni ikinci sırada bitiren Eskisehirspor olacak.

Avrupa Ligi Grubu'nu Bursaspor 1. sırada tamamladığı icin Avrupa Ligi'ne katılım icin yapılması planlanan final oynanmamıstı. Ziraat Turkiye Kupası'ında finale kalan Bursaspor, finalde karsılastığı Fenerbahce'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı kazanmasından dolayı kupa finalinde yenilmesine rağmen UEFA Avrupa Ligi biletini almıstı. Şampiyonluk Grubu'nu 4. bitiren Besiktas direkt olarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkını kazanmıstı.

TFF NE DİYOR?

UEFA'nın Uluslararası musabakalara katılacak takımların sayısı ve kriterleri ile ilgili
değisiklik yapması halinde, Turkiye Futbol Federasyonu'nun uluslararası kupa musabakalarına katılım maddesini yeniden duzenleme hakkı saklı.

Bu statude hukum bulunmayan hallerde karar verme yetkisi TFF Yönetim Kurulu'na ait. maç özetleri izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder