30 Mayıs 2012 Çarşamba

Turkiye'yi kimler temsil edecek?




Pera Palas Oteli'nde gerceklestirilen ve Turkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Baskanı Uğur Erdener'in de katıldığı toplantıyla mesaleyi İngiltere'de tasıyacak isimler basın mensuplarının önune cıktı.

Toplantıda kısa bir konusma yapan TMOK Baskanı Uğur Erdener, Olimpiyat Mesalesi'nin altında, Turk sporcularının daha fazla madalya almasını dileyerek, ''Dallarında öne cıkan isimler ulkemiz adına mesaleyi tasıyacaklar'' dedi.

Uzun bir aranın ardından ilk kez Turkiye'nin takım sporunda da olimpiyatlara katıldığını hatırlatan Erdener, ''Şimdilik 88 sporcuyla olimpiyatlara katılıyoruz. Amacımız bu rakamın 100'e cıkması. 100 sporcu önemli. Kafilenin buyukluğu ulkenin temsiliyeti ve olimpik ruhu adına önemli'' dedi.

İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'na adaylığına da değinen baskan Erdener, ''Gectiğimiz hafta Kanada'da IOC, 5 aday kent arasından 3'unu secti. İstanbul da bunların icinde yer aldı. İstanbul adına olimpiyat yolunda önemli bir fırsat. İlk kez cok yakınız. Bunu mutlu sona ulastırmak hepimizin elinde. En önemli avantaj sokaktaki insanların desteği. Yuzde 80 oranında bir destek var. Rakip sehirlerde bu oran yuzde 40'larda bulunuyor'' diye konustu.

-Olimpiyat mesalesini tasıyacak isimler-

Olimpik Mesale Kosusu'nda, sinema oyuncusu Meltem Cumbul, ses sanatcısı Harun Tekin, Turkiye'yi Kıs Olimpiyatları'nda ilk kez katılma unvanını elinde bulunduran Kelime Aydın Çetinkaya, milli yuzucu Hasan Emre Musluoğlu, gazeteciler Cengiz Semercioğlu, Şelale Kadak, sosyal projelerle adlarından söz ettiren Cem Arslan, Deniz Yılmaz Atakay, Mustafa Çakıroğlu, Ercan Tutal, Derin Nur Ural ve Tuna Yılmaz, Turkiye'yi temsil edecek.

Bu arada Olimpik Mesale Kosusu, İngiltere'deki 70 gunluk yolculuğuna 19 Mayıs tarihinde basladı. Binden fazla sehir, kasaba ve köyden gececek Olimpiyat Mesalesi, 27 Temmuz'da Londra'daki Olimpiyat Stadı'nda gerceklestirilecek acılıs törenine ulasacak ve Olimpiyat Oyunları'nın resmi baslangıcını sembolize edecek.

Öte yandan Turk kafilesi, 18 Haziran tarihinde İngiltere'nin York kentinde yapılacak kosuda Turkiye adına mesaleyi tasıyacak.

Olimpiyat Mesalesi'ni tasıyacak isimler, bundan dolayı mutluluklarını dile getirirken, sinema oyuncusu Meltem Cumbul ise mesaleyi kadın voleybol milli takımı adına ve 5 kıtanın birlesmesi icin tasıyacağını söyledi. maç özetlerini izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder